UUTTA!!

VERTAISTUKEA!! Facebook-yhteisössä toimii vertaistukiryhmä perheväkivaltaa kohdanneille naisille. Voit liittyä ryhmään ottamalla yhteyttä: miafitnessblog@gmail.com Nyt Turussa myös keskusteluryhmä, joka kokoontuu kerran kuussa. Lisätiedot sähköpostista ja blogista!

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Todistetusti vaarallinen


Viime viikolla tuli tuomio jo aiemmin mainitsemastani pahoinpitelyoikeudenkäynnistä: Pahoinpitelijäni joutuu viimeinkin vastaamaan teoistaan! Ei toki vapaaehtoisesti vaan vaihteeksi vastuutaan pakoillen, mutta tällä kertaa se ei enää auttanut. Kompurointia olemattomiin teltannaruihin/portaisiin/laitureihin/saunan lauteisiin ei pidetty ensinnäkään uskottavana ja toisekseen olihan minulla todisteetkin tukemassa pahoinpitelyiden tapahtuneen. Tuomioksi tuli 6kk ehdollista vankeutta parin vuoden koeajalla sekä korvauksia kivusta ja särystä. Sain siis viimeinkin oikeutta ja pahoinpitelijäni rangaistuksensa edes osasta tekosiaan.


Syyksi luettiin kaikki syyttäjän nostamat yhdeksän pahoinpitelyä sekä bonuksena kotirauhan rikkominen. Todellakin, kansankielinen ”murtautuminen” on vain kotirauhan rikkomista, ei sen enempää. Ei tunnu kovin oikeutetulta. Mitättömältä tuntuu myös tuo yhdeksän, mutta kun vain murto-osasta oli tarpeeksi näyttöä. Täytyy tosin olla onnellinen näistäkin vähistä perhealbumitodisteista, sillä useimmat perheväkivaltatilanteet jäävät täysin ilman todisteita. Niinhän meilläkin. Oli vain sattuman kauppaa, että hetkittäin olin valokuviin osunut mustelmia peittämättä. Kovin tavallista kun se ei ollut.  Minun onneni oli myös ulkopuoliset todistajat. Tai no, onneni.. Kovin onnekkaalta ei tämä show ylipäätään tunnu. On kieltämättä ristiriitaista iloita siitä, että joku on nähnyt pahoinpitelyjäni :( 

Tai olihan todistajia, mutta he olivat pieniä lapsia. Niin minun omia kuin pahoinpitelijänkin. Millään ei siis ollut väliä, ei edes sillä, että lapset saivat nähdä ja kokea kauheuksia. Omat prinsessani ovat kukin saaneet pysyviä traumoja ja huolimatta nuoresta iästään vielä muistavat kaikki. No, millä sellaisia tapahtumia voisi edes pieni lapsi unohtaakaan. Kaiken aiheuttamansa jälkeen väitän, että kovin vähällä kiusaajani pääsi. Lapset ovat ikuisessa vankilassa tunteidensa ja pelkojensa kanssa ja kiusaaja vaan jatkaa kiusaamistaan. Terapioissa kyllä käydään ja asioita työstetään ja voimme varmasti niin hyvin kuin vain voi. Jälkeenpäin ei kuitenkaan kaikkea voi paikata, ei vaikka kuinka paljon työtä sen eteen tekisi. Muistijäljet jää, jopa pienimmälle prinsessoista, ja niiden kanssa täytyy vain jatkaa elämää. 

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMFjfWLjgsCCnEw57xXwIT88or0kYfD__pRmBj2UiZx-VtP53SSpN_5VXi8erByfxEFVZqQ5sYoCV4gKTBk_dG7xZGt_rd8PA-Es6yd-nRh6WhPmhNOQcvk5clit-dSQ0nJC7pU2TeNg/s1600/2+mustelmaa.jpg